Kobe Bryant megelőzte Jordant

Az NBA legjobb dobóinak listáján a Los Angeles Lakers sztárja már a harmadik a helyen áll.

HZS
2014. 12. 15. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kobe Bryant huszonhat ponttal vette ki a részét csapatának minneapolisi győzelméből, ezzel 32 310 pontnál tart, Jordan 32 292-vel vonult vissza. A nagy pillanat a második negyedben, egy büntetőnél következett be, a meccs ekkor rövid időre félbeszakadt, és az összes kosaras gratulált Bryantnek, s a játékos megkapta a találkozó labdáját is.

Az örökrangsorban még Kareem Abdul-Jabbar (38 387 pont) és Karl Malone (36 928) áll előtte. A legjobb dobók összesített listáján az aktív játékosok közül a Los Angeles Lakers sztárján kívül még Dirk Nowitzki (9. hely) található meg.

A sérülésből nemrég visszatért Kevin Durant és Russell Westbrook összesen 51 ponttal járult hozzá a sorozatban hatodszor diadalmaskodó Oklahoma City sikeréhez az öt meccs óta nyeretlen Phoenix ellen. A 2012-ben nagydöntős Thunder 3/12-es győzelmi mérleggel kezdte a szezont, de már 11/13-nál tart.

A Golden State pedig hosszabbítás után gyűjtötte be sorozatban tizenhatodik győzelmét New Orleansben, főként Stephen Curry 34 pontjának köszönhetően. Az oaklandiek tíz meccs óta nem kaptak ki idegenben.

Az idén finalista Miami 75 ponttal idénybeli leggyengébb dobóteljesítményét nyújtotta a vendég Chicago ellen, és 22 triplakísérletéből csak 4 hullott a gyűrűbe.

A bajnok San Antonio Denverben javította mutatóját 17/7-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.