Közös bajnokság a visegrádi országoknak

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország műkorcsolyázói megmérkőznek egymással.

2014. 12. 16. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 18-20. között a fővárosi Gyakorló Jégcsarnok ad otthont a visegrádi négy ország közös nemzeti bajnokságának. A verseny különlegessége, hogy a szervező Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) útjára indít egy vándorkupát, amelyet legeredményesebben szereplő ország kap meg. A közös bajnokságot támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság is, s a csarnokban jelen lesznek a három partnerország nagykövetei is. A belépés díjtalan, s a verseny a MOKSZ honlapján élőben követhető lesz.

A férfi indulók között ott lesz a 2011-ben vb-4. helyezett cseh Michal Brezina, aki a 2013-as zágrábi Európa-bajnokságon bronzérmes volt, idén februárban a téli olimpián, Szocsiban a tizedik helyen végzett, novemberben a moszkvai Grand Prix-n pedig harmadik lett.

A bajnokság versenyszámai: felnőtt nők, felnőtt férfiak, felnőtt és junior jégtánc, felnőtt, junior és advanced novice páros.

A magyar indulók:

nők: Tóth Ivett, Szombathelyi Eszter, Szakács Bernadett
férfiak: Forgó Kristóf
szenior jégtánc: a Pipek Beatrix, Kálmán József és a Magyar Szilvia, Majer Dániel duók
junior jégtánc: a Moscheni Carolina, Lukács Ádám (nyitóképünkön), a Jakucs Hanna, Illés Dániel és a Nagy Zsófia, Ráduly Tamás duók

A nevezések alapján tizenöt felnőtt női versenyző, tizenhat felnőtt férfi versenyző, tizenkét felnőtt és junior jégtáncospár (hét felnőtt és öt junior), három junior és advanced novice pár indul a „V4-ek” bajnokságán, összesen hatvanegy versenyző.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.