Magyar világbajnoki arany a rúdsportban

Az Európa-bajnoki aranyérem után a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros a világbajnoki elsőséget is hazahozta!

MNO
2014. 12. 14. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember végén rendezték Prágában a rúdsport-Európa-bajnokságot, és most, alig másfél hónappal később szombaton zajlott ugyanitt a világbajnokság is. És ha már világversenyek tekintetében kezdünk hozzászokni a cseh fővároshoz, akkor a rúdsport aranyérmeit sem lesz nehéz megjegyeznünk.

Ugyanis a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros az Európa-bajnoki aranyérem után a világbajnoki elsőséget is hazahozta. Gyakorlatuk ugyanaz volt, mint szeptemberben, de most még tökéletesebb kivitelezéssel sikerült elhódítaniuk az aranyérmet.

A felnőttek mezőnyében kiemelkedő teljesítményt nyújtott egyéniben a szintén Európa-bajnok Bardóczy Ilka, aki a profi A kategóriában lett ezüstérmes, Bökfi Réka, aki a profi B kategóriában szintén ezüstérmet szerzett, és Kelemen Orsolya amatőr B kategóriában a bronzérmet hozhatta haza.

A juniorok között is magyar világbajnokokat avattak, Komenda Zsófia egyéni B kategóriában lett aranyérmes, míg Cselőtei Zsófia és Cselőtei Boglárka duó kategóriában győzött.

A magyar csapat így összesen hat éremmel zárta a prágai világversenyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.