Megsemmisítette Romániát a magyar válogatott

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese 10 góllal verte a románok legjobbjait a szerda esti, miskolci összecsapáson.

MNO
2014. 12. 10. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi sikerkapitányról, a honi sportági szövetség jelenlegi elnökéről, Kemény Dénesről elnevezett uszodában a csapatkapitány, olimpiai és vb-aranyérmes Varga Dániel akciógóljával hamar előnyhöz jutott a magyar válogatott. Bár a románok kiegyenlítettek, az első játékrész közepe táján – az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert alakítása nyomán – 5-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az első szünetig azonban 5-3-ra felzárkóztak a vendégek.

A vb-címvédő, a nyári budapesti Európa-bajnokságon ezüstérmes Benedek-csapat és a Margitszigeten Eb-nyolcadik ellenfél csatájában a második negyedben is sokáig szoros volt az állás. Olyannyira, hogy a megfiatalított rivális 5-4-re feljött, a félidőre viszont a szintén több ifjú tehetséget felvonultató magyar alakulat helyreállította a „világ rendjét”: elsősorban a triplázó – összességében ötször eredményes – Erdélyi Balázsnak köszönhetően 10-6-os vezetésre tett szert.

a magyar góldobók:  Erdélyi 5, Vámos 3, Varga Dániel, Hosnyánszky, Angyal, Bátori  2-2, Madaras, Mezei, Manhercz, Bedő 1-1

A harmadik nyolc percben csupa hazai gólt láthatott a közönség, méghozzá sorjában ötöt, így gyakorlatilag már ekkor eldőlt a mérkőzés (15-6), amelynek befejező negyedében csak a győzelem nagysága lehetett kérdés. Végül is tíztalálatnyi különbséggel diadalmaskodott a Benedek-legénység.

Oda-visszavágós rendszerű négyes selejtezőcsoportjában a magyar válogatott november 18-án, Debrecenben 13-6-ra nyert első ellenfelével, a szlovákokkal szemben. Harmadik meccsét január 20-án vívja a görögök otthonában. A kvartettből csak az első helyezett kerül tovább s vehet részt a világliga-sorozat júniusi, olaszországi szuperdöntőjében, a nyolccsapatos finálé győztese pedig kijut a 2016-os riói olimpiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.