Michelisz Norbert népszerűsége az egekbe szökött

Ismét Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett szavazáson.

Deák Zsigmond
2014. 12. 08. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSÚSZ tagjai idén is – immár ötvenhetedik alkalommal – megválasztják az év legjobb sportolóit, a szurkolók voksai nyomán pedig az év legnépszerűbb sportolója címet is kihirdetik. A túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz Norbert sorozatban negyedszer kapta a legtöbb voksot az Adidas-közönségszavazáson – derült ki a hétfői sajtótájékoztatón.

A Zengő Motorsport Hondával repesztő versenyzője – márkája idei legjobbja, megelőzve gyári autóval rendelkező vetélytársait is – igen szerényen megjegyezte, tudja, az újságírók voksaira alapuló,, „igazi” szavazáson akkor lenne esélye a dobogóra kerülni, ha legalább ő is ezt tenné a maga számában. „Természetesen ez a célom, de egy technikai sportágban a szerencse is kell a tudás mellé. Nyilván nekem is van tehetségem ehhez, de egy autóversenyző akkor igazán jó, ha felismeri a hiányosságait, s kiküszöböli őket” – fogalmazott.

Az év férfi- és női sportolójának személyére, valamint a legjobb csapatra, edzőre és szövetségi kapitányra, azaz az első három sorrendjére hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestjén derül fény. A december 18-án 18.30-kor kezdődő műsort a Duna Televízió élőben közvetíti.

Pajor-Gyulai László MSÚSZ-elnök elmondta, hogy idén is több újdonsággal készültek: a gálán jutalmazzák a nem olimpiai sportágak legjobbjait, s új lesz a helyszín is, a Deák téri Akvárium Klub. Hozzátette, háromszáz sportújságíró adta le szavazatát, s ez csúcsot jelent.

A fellépők közül Cserpes Laura, Pál Dénes és Kállay-Saunders András megjelent a sajtótájékoztatón, akárcsak a szavazás fél évszázaddal ezelőtti női és férfigyőztese, az öttusázó Török Ferenc és a vívó Rejtő Ildikó, az 1964-es tokiói játékok aranyérmesei. Török Ferenc az egyetlen a szavazás történetében, aki egyéniben, csapatban és szövetségi kapitányként is győzött.

Dobor Dezső sajtófőnök, az MSÚSZ alelnöke kiemelte, hogy eddig huszonnyolc sportág képviselői szerepeltek a díjazottak között, ez a szám idén bővülhet, ha a szocsi olimpiai hetedik Miklós Edit az alpesi sít behozza a dobogóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.