Miklós Edit elmondta, mi a célja a vb-n

A magyar síelő felkészülése jobban sikerült idén, így a szezont is jobban kezdte.

HZS
2014. 12. 16. 1:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es Szocsi olimpiai hetedik helyezett alpesi sízője a Molcsapat.hu-nak beszélt céljairól idénykezdetről. Miklós Edit azt mondta, hogy a szezon eleje sosem egyszerű, nehéz újra szokni a versenyzést, hiszen márciustól novemberig nem vesznek részt viadalokon.

A magyar síelő szerint idén sokkal jobban sikerült a felkészülése, a szezont is jobban kezdte, mint tavaly, amikor nem sikerült az első harminc közé kerülnie, most viszont huszonötödik lett Lake Louise-ban, ezzel először végzett pontszerző helyen az idényben. Miklós Edit arról is beszélt, hogy jó erőben érzi magát, ezért bízik benne, hogy a tavalyinál is jobb idénye lesz, a legjobb formáját a februári világbajnokságra időzítik. Hozzátette: év közben Svájcban készült a versenyekre, ahol kétszer tíz napon át a svájci férfiválogatottal edzett, később Németországban, legutóbb pedig Ausztriában gyakorolt.

A síző reméli, hogy a világkupa-sorozatban minél több pontot szerezhet, a célja az első tíz-tizenöt közé kerülni minden versenyen, bízik benne, hogy legalább egyszer dobogóra is állhat majd. A februári világbajnokságon pedig az első hat között szeretne végezni. Az erdélyi származású Miklós Edit kijelentette, hogy az utóbbi hetekben jelentősen bővül a szponzori köre, így most már a MOL is támogatja a szereplését. Hangsúlyozta, hogy az újabb támogatásoknak köszönhetően a korábbiaknál is biztosabb és profibb a háttere.

Elmondta, hogy a nyugodtabb körülményeknek köszönhetően több edzőtáborba is el tudott utazni. Idén új felszerelést használ a versenyek során Miklós Edit, aki az új eszközökről azt mondta, hogy az új léceknek is köszönhetően még magabiztosabb lehet a viadalokon. A síelő örült neki, hogy a magyar szövetség őt választotta az év legjobb síelőjének, ráadásul harmadik alkalommal. Miklós Edit bízik benne, hogy a jövőben más fiatal versenyzők is érhetnek el nagy sikereket és elnyerhetik ezt a titulust.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.