Miklós Edit mínusz 20 fokban kezdi a szezont

A téli olimpia alpesisí-versenyein lesiklásban hetedik versenyzőnk Lake Louise-ban siklik a hét végén.

2014. 12. 05. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miklós Edit tavaly mínusz 30 Celsius-fokban állt rajthoz Lake Louise-ban, s most sem lesz sokkal kegyesebb az időjárás az indulókhoz. Néhány napja versenyzőnk egy olyan videót tett ki a Facebookra, amelyen az látható, hogy a szabadnapján egy forró fürdőbe menekült, s arról számolt be, hogy mínusz húsz fok van odakint. Miklós Edit felkészülése erre a szezonra másképpen alakult, mint a korábbi években. Márkacsere miatt új lécekhez és bakancshoz kellett hozzászoknia. Ugyanakkor jó hír, idén nyáron többet gyakoroltak havon, mint korábban, s a kanyartechnikáján is csiszoltak edzőjével.

Az alábbi videón alpesi sízőnk a Lake Louise-i világkupa-versenye előtt a közeli Nakiska síterepen tréningezik:

Miklós Edit kiutazása előtt az RTL Klub Havazin című műsorának mesélt arról, milyen benyomásai vannak a pályáról, a zord hidegben való versenyzésről, és az esélyeiről:

„Tavaly mínusz 30 fokban edzettem és versenyeztem, és éreztem, hogy nagyon átfagytam. De a pálya minősége ilyen időjárási viszonyok között kiváló, és a futam végéig mindenki számára egyenlőek a feltételek. Nagyon szeretem ezt a tájat, valójában a semmi közepén vagyunk, mégis jó itt versenyezni. Végeztem már az első harmincban, ezért is fűznek ide kellemes emlékek” – mondta el Miklós Edit. A vele készült interjú vasárnap lesz látható a Havazin Símagazinban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.