Névtelenséget kért a leggyorsabb pesti Mikulás

A világ több városának mintáját követve idén először Budapesten is megrendezték a Mikulásfutást.

Deák Zsigmond
2014. 12. 07. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Sportiroda gondoskodott róla, hogy idén maguk a Mikulások is kapjanak ajándékot. Már legalábbis azok, akik nemcsak úgy hagyományosan a szánon terpeszkednek, hanem szaladni is szeretnek. A világ több városának mintáját követve idén először – a Rossmann támogatásával – Budapesten is megrendezték a Mikulásfutást. Tekintettel arra, hogy a Mikulásoknak egyébként is rengeteg lótni-futni valójuk akad mostanában, a táv nem volt igazán megerőltető, csupán 2,7 kilométert teljesítettek a fehér szakállúak. Szép számban néztek szembe a „kihívással”, hiszen összesen 2600 Mikulás-ruhát, -sapkát és -szakállat öltő futó vágott neki a távnak a Corvinus egyetemtől indulva végig az ünnepi fényekben pompázó Váci után, majd vissza az alsó rakparton át az egyetemnél felállított célig. A rengeteg gyermek mellett sok női Mikulás is futott, sutba vágva azt a megcsontosodott tételt, hogy márpedig ez egy tipikusan férfi szakma.

A jókedvet csak növelte, hogy bár a városban többnyire esőre hajló volt az idő, a rajtot elérte egy kisebbfajta hógörgeteg, derekasan hullott a hó, köszönhetően a találékony szervezők műhóágyújának. A hat perc alatt, míg az utolsó piros ruhás is elindulhatott a célból, ha nem is szakadt, de végig esett a hó. A leggyorsabb, a munkahelyi okokból a neve elhallgatását kérő Mikulás (a főnöke tudta nélkül indult) 9 perc alatt nyargalt végig a zsúfolt belvároson a karácsonyi forgatagban, a ráérősebbek is alig több mint 35 perc alatt célba értek. Egy Mikulásfutás nem lenne az igazi jótékonyság nélkül, így aztán puttonyszámra hozták is a futók a sok-sok játékot, iskolaszert és írószert, amit a szervezők a rászoruló gyerekekhez juttatnak el. Szóval a csomagcipelő krampuszok sem unatkoztak, volt dolguk elég, míg végül mindent a teherautóra pakoltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.