Póta Georgina a World Tour sorozat döntőjében

A fináléban tizenhat férfi- és tizenhat női játékos vehet részt.

2014. 12. 09. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lista a World Tour kiírásban elért pontszámok alapján alakult ki, s ebben a rangsorban Póta Gerogina a tizedik helyen végzett. A Berlinben légióskodó játékos – aki tizennyolcadik a decemberi világranglistán – pályafutása során először szerepel egyesben a fináléban. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra – utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként – vívta ki a részvétel jogát a „végjátékban”.

Érdekesség, hogy a mostani tizenhatok között egyetlen kínai versenyző sem található. Ennek az az oka, hogy a sportági szuperhatalom játékosai nem vettek részt legalább öt World Tour-viadalon, ami a meghívás alapkövetelménye. A döntő természetesen pénzdíjas: az első helyezett 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30, a negyeddöntősöké 15, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár. Póta a tizedik kiemeltként az első nyolcból kap ellenfelet az egyenes kieséses rendszerű tornán.

A női mezőnyben a legidősebb induló a 38 éves, svéd színekben versenyző, kínai születésű Li Feng, aki a Szekszárd játékosa. A tornán az ötödik kiemelt, a világranglistán a 15. helyen áll, s tavaly ő nyerte meg az Európa-bajnokságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.