Póta Georgina harmadik lett a World Tour-döntőben

Két bravúros győzelem után a japán Isikavával már nem bírt Bangkokban.

2014. 12. 14. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Póta Georgina még október közepén, a linzi világkupa-döntőben a harmadik helyért játszott mérkőzésen gigászi csatában, 4:3-ra maradt alul a japán Isikava Kaszumival szemben, így a negyedik helyen zárt, pályafutása legértékesebb egyéni eredményét elérve. Ezen a héten azonban a World Tour-sorozat bangkoki fináléjában – ami a pénzdíj tekintetében a vk-döntőnél is nagyobb verseny – még rátett egy lapáttal. A TTC Berlin Eastside csapatában légióskodó kétszeres Európa-bajnoknőnk két bravúros győzelemmel bejutott a legjobb négybe, s mivel ezen a tornán a harmadik helyért nem játszanak, ezzel biztossá is vált, hogy már dobogós.

Mit tesz a sors, a vasárnapi elődöntőben ki más, mint Isikava állt vele szemben az asztal túlsó oldalán. A japán versenyző a világranglista 6., Póta a 18. helyezettjeként kezdte a találkozót, vagyis a papírforma alapján nem nekünk állt a zászló. S az olimpiai és vb-ezüstérmes távol-keleti versenyző – amint azt a Eurosport élő közvetítésében is nyomon követhettük – nagyon bekezdett, az első szettet 11–6-ra, a másodikat 11–3-ra nyerte. A harmadikban Póta 4–0-ra elhúzott, de sajnos ez is az ellenfélé lett (7–11). Isikava a negyedik játszmában sem adott esélyt, ezt 11–5-re, a mérkőzést pedig 4:0-ra nyerte, így ő jutott be a döntőbe.

Póta Georginának azonban nincs oka szomorkodni, a World Tour-fináléba a legjobb tizenhat közé a tizedik helyen került be, s harmadikként zárt. Nem mellékesen pedig 30 ezer dollárt is keresett, háromszor annyit, mint Linzben.

„Nincs mit szépíteni, rendesen megvertek, s most azért boldogabb lennék, ha szoros meccsen kapok ki, vagy legalább sikerül nyernem egy szettet. De el kell fogadnom, hogy Isikava ezúttal ennyivel jobb volt nálam. Egyébként a nyolc között is 4:0-ra verte meg az ellenfelét, szóval tényleg nagy formában van. Összességében persze rettenetesen örülök, hogy harmadik lettem, pályafutásom során ez az eddigi legnagyobb sikerem. S úgy számolok, hogy a következő világranglistán akár a 14-15. helyre is előreléphetek! A találkozó után odamentem a rendezőkhöz, megkérdeztem, kapok-e valamiféle érmet vagy plakettet, mert mégiscsak jó lenne kézzel fogható emlékkel hazamenni, de az ilyen versenyeken általában csak a döntősöknek adnak valamit. Látták, hogy eléggé el vagyok szontyolodva, és megnyugtattak, hogy valamit én is kapok majd este, így egyből jobb kedvem lett. Amúgy egy hatalmas virágcsokrom már van, kint volt a csarnokban a magyar nagykövet, gratulált, és mondta, hogy nagyon büszke rám” – árulta el versenyzőnk, akit a döntők előtt szállodájában a medence partján értünk utol. Szó se róla, kijár neki a lazítás!

Eredmények:

női egyes, elődöntő:
Isikava Kaszumi (japán)-Póta Georgina 4-0 (6, 3, 7, 5)
Szeo Hjo Von (dél-koreai)-Jü Meng-jü (szingapúri) 4-2 (-4, 5, 6, 8, -8, 9)

döntő:
Isikava-Szeo 4-0 (7, 7, 3, 9)

Isikava tényleg nagy formában van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.