Póta Georgina szenzációs, ezt már nehéz fokozni

Bejutott a legjobb négy közé az asztaliteniszezők egymillió dollár összdíjazású tornáján. Videó!

2014. 12. 13. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 18. helyén álló Póta Georgina pénteken a 16-os főtáblán az első mérkőzésén 4:2-re verte a rangsorban egy hellyel mögötte álló román Elizabeta Samarát – akit korábban csak egyszer győzött le, viszont kétszer kikapott tőle –, s tulajdonképpen szombaton is szerencséje volt a sorsolással – amennyiben a világranglistát vesszük alapul. A négy közé jutásért a portugál színekben szereplő Yu Fu (20.) lett az ellenfele, de vele szemben is negatív volt a mérlege. Mi több, az eddigi három találkozóját elveszítette a kínai származású játékossal szemben, s idén a Bajnokok Ligájában kétszer is kikapott tőle.

Most viszont Póta rendezte a „számlát”! Az első szettet 12-10-re nyerte, s bár a második elment (7-11), ezután újra kétszeres Európa-bajnoknőnk percei következtek. A harmadik játszmát 11-7-re, a negyediket 11-5-re, az ötödiket pedig 6-9-ról megfordítva 11-9-re húzta be! Így 4:1-re győzött, s már a legjobb négy között van a minden versenyszámot figyelembe véve egymillió dollár összdíjazású tornán!

„Örülünk ennek az eredménynek, mert Gina most egy olyan játékost vert meg, akit eddig soha. Okosan és taktikusan játszott, ez sokkal jobb meccs volt mint a tegnapi; de ha ilyen eredmények lesznek a folytatásban, és nem túl jó meccsek akár, akkor is örülni fogunk” – nyilatkozta vidáman a találkozó után a helyszínről Téglás Péter szövetségi kapitány.

„Már annak is nagyon örültem, hogy bejutottam a World Tour-sorozat döntőjébe, és most alig hiszem el, hogy itt vagyok a legjobb négy között! Nem tagadom, azért a mai meccs után eléggé elfáradtam. Vasárnap az elődöntőben az a japán Isikava (a világranglista 6. helyezettje - a szerk.) lesz az ellenfelem, akitől a linzi Világkupa-döntőben a harmadik helyért játszott meccsen nagy csatában kikaptam, most megpróbálok visszavágni neki. Őt egyébként régebben már vertem meg, míg azt a másik japán lányt, akit most legyőzött a nyolc között, sohasem, így ha választhattam volna, én is Isikavát választom a következő ellenfélnek. Mondanom sem kell, hogy remekül érzem magam Bangkokban, a játék jól megy, pénzt is kerestem, az idő szép, mi kell még?! Nem unatkozom, már egy thai-boksz gálát is megnéztem itt, tetszett, de természetesen maradok a pingpongnál!\" - mondta el érdeklődésünkre, megnyugtatva a rajongóit Póta Georgina.

Bangkokban a végső győztes a férfi és a női egyéniben is 100 ezer dollárral gazdagodik, a második helyezett 60 ezret kap, a két harmadik 30 ezret, a negyeddöntősök jutalma 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

A World Tour-finálé egyéni számaiban a férfiaknál és a nőknél is tizenhat játékos állt asztalhoz, s a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni. Póta tizedik lett a nők rangsorában, ám erről a helyről Bangkokban már minimum a harmadik helyre lépett előre! Versenyzőnk idén már végrehajtott egy nagy bravúrt, a Világkupa-döntőben is bejutott a legjobb négy közé, de ahogy ő maga is elmondta, ott a bronzéremért is játszani kellett, s végül negyedik lett. A World Tour-fináléban viszont a harmadik helyért nem játszanak, így itt már senki sem veheti el tőle az érmet!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.