Póta nagy bravúrja a World Tour-döntőben

Póta Georgina hat szettben legyőzte a román Elizabeta Samarát.

FT
2014. 12. 12. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista tizennyolcadik helyén álló Póta Georgina első mérkőzésén 45 perc alatt kerekedett felül a mezőny másik európai születésű játékosán, aki egy hellyel szorul mögé az ITTF rangsorán. Kettejük párharca így már 2-2-re áll.

Honfitársunkra a szombati negyeddöntőben egy csak papíron európai versenyző, a portugálok Kínából honosított asztaliteniszezője, Yu Fu vár. A nemzetközi szövetség adatbankja alapján eddig mindössze egyszer találkoztak egymással: a tavalyi, schwechati Európa-bajnokság első fordulójában a későbbi bronzérmes Yu Fu nyert, mindenesetre jelenleg a világranglistán Póta mögött áll, huszadik, ami azt támasztja alá, hogy kétszeres Európa-bajnokunk egyáltalán nem esélytelen ellene.

Női egyes, 1. forduló (nyolcaddöntő):
Póta Georgina – Elizabeta Samara (román) 4-2 (6, 8, –10, –6, 10, 9)  
Yu Fu (portugál) – Shan Xiaona (német) 4-3 (–10, 9, 9, –5, 6, –7, 5)

A finálé egyéni küzdelmeiben a férfiaknál és a nőknél is tizenhat játékos áll asztalhoz, a WT sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában. A Berlinben légióskodó magyar játékos pályafutása során először szerepelhet a döntőben. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát.

A döntő első helyezettje 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár. Így Pótának tizenötezer dollár már zsebben van, s nagyon megérdemli!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.