Száguldó Mikulások árasztják el a Fővám teret

A Budapest Sportiroda az ünnepet összeköti a futással: Mikulás-ruhába öltöztet mindenkit.

Deák Zsigmond
2014. 12. 01. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itthon most lesz ilyen Mikulás-futás először, a szerelést a rendező Budapest Sportiroda (BSI) biztosítja minden indulónak. Fuss együtt annyi Mikulással, amennyiről még álmodni se mernél! (Már csak azt kell kitalálni, miképp magyarázzuk meg a gyermekeinknek, hogy ma már Mikulásból is több van.)

Országos Mikulás-csúcstalálkozó a IX. kerületben a Corvinus Egyetem körül zajlik majd, rajt december 6-án szombaton délután háromkor. A futóverseny miatt azonban ezúttal nem kell elkerülni a Fővám teret és környékét, ellenkezőleg, érdemes lesz oda seregleni, hogy minél többen élhessék át a közös futás és szurkolás mámorító örömét. Hagyományainak megfelelően a helyszínen a BSI jótékonysági gyűjtést is szervez (játék, iskolaszer, írószer), amiről a Futanet.hu oldalon ad játékoztatást. Egy vidám esemény, az év legőrültebb futása Budapesten, ahol több ezer Mikulás teremt új hazai hagyományt.

Világszerte komoly múltja van a hasonló eseményeknek San Franciscótól Glasgow-n át Oszakáig, ez a videó az északír Belfastban készült két éve:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.