Újabb program tízezreknek a Hungaroringen

A szériában momentán egy magyar pilóta, Kiss Norbert a földkerekség legjobbja.

2014. 12. 17. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamionsportban világbajnokság hivatalosan nincs, mivel a futamoknak európai helyszínek adnak otthont, de aki az Eb-t megnyeri, a világ legjobbjának tekinthető, s ez a személy jelenleg Kiss Norbert. Az OXXO Energy Truck Race Team (a félreértések elkerülése végett, ez egy magyar csapat!) 29 éves pilótája az idei sorozat utolsó előtti állomásán az élre állt az összetettben, s mivel a Le Mans-i szezonzárón egy első és egy harmadik hely után a harmadik futamon újra nyert, az utolsó előtt – minden helyszínen négyszer vág neki a mezőny a versenytávnak – már biztossá vált az első Eb-címe. Csapattársa, a 18 éves Major Benedek pedig a tizedik helyen zárta a vb-t. S jövőre itthon is szurkolhatunk a versenyzőinknek, ugyanis immár hivatalos, hogy szeptember 5–6-i időponttal – huszonöt év elteltével – újra bekerültünk a versenynaptárba.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón bejelentette, hogy három évre szóló szerződést kötöttek a rendezésre, és mivel a címvédő magyar versenyző, a jövő szeptemberi hétvégén nagy érdeklődésre számítanak. Az optimizmust alátámasztja, hogy a túrauató-vb hungaroringi versenyére is rendre tízezrek látogatnak ki, tekintettel arra, hogy itt Michelisz Norbert a szűk elit tagja, idén negyedik lett a világbajnokságon. (Ugyanakkor az, hogy beszálltunk a német túraautó-bajnokság rendezésére, nem jött be, hiába a magas színvonal és csúcstechnika a DTM-ben, nem vonzotta a nézőket és a szponzorokat a várt mértékben; még szerencse, hogy megelőzve a nagyobb veszteségeket, sikerült kifarolnunk a hároméves szerződésből.)

A kamion Eb-re a napijegyek 4900, a kétnapos hétvégi belépők 6900, a családi – két felnőttnek és két gyereknek – szóló jegyek pedig 9900 forintba kerülnek. S akárcsak külföldön, az Eb nálunk is több lesz, mint sportesemény, egy hét végi fesztiválnak is felfogható lesz, amelyhez koncertek is társulnak. Gyulay Zsolt arról is beszámolt, hogy az Eb versenyhétvégéje után mindenképpen hozzálátnak a Hungaroring újraaszfaltozásához, ami már nem halogatható tovább.

Kiss Norbert bizakodva várja a követező esztendőt, s természetesen a mogyoródi versenyt is: „Évek óta arra várok, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezhessek, s nagyon örülök neki, hogy éppen most lesz rá lehetőség, amikor a sikereknek köszönhetően még nagyobb figyelem irányul a sportágra. Remélem, a hungaroringi futamon már úton leszünk a bajnoki címvédés felé, hiszen az a célunk. Afelől nincs kétségem, hogy a verseny látványos lesz, és az eredményt illetően is optimista vagyok, mert nemcsak az én vezetési stílusomnak fekszik a Hungaroring, hanem a járművemnek is. Biztosan előnyt jelent majd a hazai pálya előnye” – mondta Kiss Norbert, s egyetértett vele Major Benedek is.

A sajtótájékoztatón Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatói tanácsadója bejelentette, jövőre az Eb-futamokat követő szerdai napokon a köztelevízió valamelyik csatornáján egyórás összefoglalóval jelentkeznek, a hazai versenyt pedig élőben tervezik közvetíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.