Ungvárival névnapján Muki sem bírt

Ungvári Miklós nagy győzelmeket aratva bronzérmes lett a cselgáncsozók tokiói Grand Slam-versenyén.

2014. 12. 06. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpián még a 66 kg-ban ezüstérmes, s ebben a súlycsoportban háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós nem döntött rosszul, amikor arra jutott, hogy már megkíméli magát a fogyasztás nyűgjeitől, hiszen a 73 kg-ban is remekül teljesít. A ceglédiek 34 éves klasszisa ezt szombaton a tokiói Grand Slam-versenyen is bizonyította, a sportág őshazájában szenzációs versenyzéssel szerzett bronzérmet a névnapján 42 induló között. Úgy, hogy a sorsolás egyáltalán nem kedvezett neki. Az első mérkőzésen azonban a világbajnoki címmel és olimpiai bronzzal is rendelkező mongol Khashbaatart, a másodikon a portugál Alvest, a harmadikon pedig a 2013-as Európa-bajnok szlovén Draksicot is legyűrte, s csak az elődöntőben állította meg a tavalyi világbajnok japán Ono. De ő is is csak intésekkel tudta legyőzni, értékelhető akciót nem ért el Ungvári ellen. Aki aztán a bronzmeccsen vazarival legyűrte az izraeli Mukit, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ungvári teljesítményének értékét az mutatja meg a legjobban, hogy a verseny előtt a 19. helyen állt a világranglistán, míg Muki a harmadikon, Draksic az ötödiken, Tsagaanbaatar pedig a hatodikon! Nem akármilyen ellenfeleket vert meg tehát a világbajnoksághoz mérhető mezőnyben, s az olimpiai kvalifikációs sorozatban megerősítette a helyét azok között, akik jelen állás szerint kijutnának a Rio de Janeiró-i olimpiára.

Ungvári Attila a 81 kg-ban sajnos már az első mérkőzésén kikapott, így helyezetlenül zárt, miként a női 63 kg-ban Gercsák Szabina is, aki az első meccsét megnyerte, a másodikon azonban ő is alulmaradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.