Vívóink is ott vannak az úszó-vb-n

Dohában a hét végén a rövidpályás úszó-vb-vel egy időben férfi és női párbajtőr Grand Prix-t is rendeznek.

2014. 12. 06. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi párbajtőrözők Grand Prix-versenyén öt indulónk próbált szerencsét, közülük az idei egyéni Európa-bajnok Rédli András kiemeltként megúszta a selejtezőt, s mellé a 64-es főtáblára még Boczkó Gábor és Bányai Zsombor verekedte fel magát. Peterdi András és Berta Dániel ugyanakkor nem járt sikerrel a selejtezőben, mindketten az utolsó akadályon buktak el. A főtáblán aztán kellemetlen meglepetésre Rédli is gyorsan búcsúzott, 15-7-re veszített a svéd Kase ellen. Bányai az orosz Avgyejevet 15-10-re legyőzte, a 32 között viszont ő is kikapott, 15-9-re a svájci Steffentől. A legtovább Boczkó jutott, aki az egyiptomi Saifot 15-8-ra, az orosz Sukovot 15-10-re verte, ezután azonban a nyolc közé jutásért 15-7-re alulmaradt az olasz Garozzóval szemben.  A 150 induló között Boczkó a 14. helyen zárt.

A női mezőnyt 121 vívónő alkotja, s köztük csak egy honfitársunk akad, a világrangista-vezető Szász Emese, akinek a szombati selejtezőben nem kellett vívnia. Előtte pedig pénteken az is bőven belefért az idejébe, hogy a két Andrással kilátogasson a „szomszédba” a rövidpályás úszó-vb-re, ahol láthatták Hosszú Katinka duplázását, valamint Gyurta Dániel és Bernek Péter vb-aranyának megszületését is.

Szász Facebookra feltett fotóján balra Peterdi András, jobbra Rédli András látható. „Rövidpályás úszó-vb., 4 arany...woooowww!! Gratulálunk!!!!” – írta ki Szász Emese. Akinek meglehet, vasárnap úszóink is drukkolnak majd a vívócsarnokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.