2015 perces röplabdatorna a legjobb magyar nőkkel

Olimpiai bajnokok és válogatott röplabdázók látogatnak Érdre.

FT
2015. 01. 02. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz csapattal és mintegy kétszáz résztvevővel rendezik az év első hétvégéjén a 2015 perc röplabda névre keresztelt versenyt Érden. A Batthyány Általános és Sportiskola tornacsarnokában január 2-án éjfélkor kezdték el ütni a labdát, és pontosan 2015 percen át zajlik majd a játék. A végső győzelmet megszerző gárda jutalmul a női válogatottunk tagjaiból álló csapattal játszhat gálamérkőzést január 4-én. A 2015-ös Európa-bajnokságra kijutott együttesből többek között Vacsi Evelint, Szombathelyi Szandrát, Tálas Zsuzsannát, Miklai Zsanettet és Szakmáry Grétát is láthatja a közönség.

A Magyarországon egyedülálló sportesemény zárónapján a sportág nagyjai találkoznak egymással. Előzetes egyeztetések szerint ott lesz a lelátón Kotsis Attiláné, aki minden idők legsikeresebb hazai röplabda-kapitánya. Gabi nénit 2010-ben a röplabda halhatatlanjai közé választották az Amerikai Egyesült Államokban. Tatár Mihály Európa-bajnoki ezüstérmes ugyancsak a helyszínen tekinti meg a vasárnapi programot, mint ahogy három olimpiai úszóbajnokunk, Kovács Ágnes, Rózsa Norbert és Czene Attila is. Utóbbi védnökként, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is részt vesz az eseményen. Érd polgármestere, T. Mészáros András, továbbá Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke szintén védnöke a versenynek. A fővédnöki tisztséget Simicskó István sportért felelős államtitkár látja el.

A 2015 perc röplabda szórakoztató programjaként a Bon Bon együttesből ismert Szolnoki Péter énekel majd a nagyérdeműnek a díjátadó ceremónia felvezetéseként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.