Hét csapással küldte haza ellenfelét a magyar kirakatcsapat

Nagyszerűen kezdte az új esztendőt a Fehérvár az osztrák jégkorong-bajnokságban (EBEL). A magyar kirakatcsapat hazai pályán 7-0-ra kiütötte a szlovén Olimpija Ljubljanát, s tartja helyét a felsőházban, jelenleg az ötödik.

2015. 01. 01. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EBEL-ben hagyományosan van újévi játéknap. A magyar együttes a nyolcadik idényét tapossa a mezőnyben, s harmadszor tudott nyerni. De most aztán gólzáport tartva.

A sérüléséből felépül kanadai közönség kedvenc, az NHL-t is megjárt Frank Banham szerzett vezetést a 16. percben, amit aztán gólzuhatag követett. A szintén kanadai Sarauer, Bartalis, majd Kovács Csaba és Kóger egyaránt kétszer talált a hálóba.

Rá is fért a siker a fehérváriakra, hiszen az ünnepi menetelést négy vereséggel kezdték, ám kedden az esküdt rivális Salzburg elleni hazai győzelem már mutatta, hogy javul a forma, amit a mai parádé követett.

Még tíz forduló van hátra az alapszakaszból, a Volán jelenleg az ötödik a tizenkét csapatos mezőnyben, azaz jelen állás szerint a felsőházban kezdheti meg a középszakaszt, s ami ennél is fontosabb, biztos résztvevője a negyeddöntővel kezdődő rájátszásnak.

A Fehérvár szusszanhat kicsit, legközelebb hétfőn, a Dornbirn vendégeként lép pályára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.