Súlyos győri gólínség, oda az elsőség, élen a Larvik

Az ETO 21-19-re kikapott a BL-középdöntőben Larvikban, így már nem lehet csoportelső.

Ch. Gáll András
2015. 02. 28. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szökőévenként fordul elő, hogy a győriek mindig derűs mestere, Ambros Martín az időkérésnél azt üvöltse játékosai arcába, „Mi ez?!”, mint ahogyan az is, hogy az ETO-publikum folyamatosan ébresztőt követeljen kedvenceitől. Szombat este Larvikban mindez megtörtént, hiszen a BL-középdöntő rangadóján a házigazda úgy verte 21-19-re a heveny gólínségben szenvedő címvédőt, hogy a hajrá kezdetén még hat gól volt a különbség.

Mégpedig azért, mert a győriek sokáig elképesztően gyengén, ritmus és ötlet nélkül támadtak, Susann Müller kivételével átlövéssel nem is kísérleteztek, így viszont a norvégok a falban eltüntethették a beállóst, Lökét. A szünetbeli 12-9 sem ígért már túl sokat, de a folytatásban, 19-13-nál a súlyos verés réme is felsejlett.

Ezt ugyan becsülendő hajrával sikerült megúszni, de a Larvik a négy héttel ezelőtti, 26-25-ös győri bravúrja után ezúttal saját csarnokában is legyőzte 21-19-re a magyar csapatot, ezzel két fordulóval a középdöntő zárása előtt már biztos csoportelső. Az ETO pedig kimozdíthatatlan második, ami azt jelenti, hogy a kieséses rendszerű negyeddöntőben a másik hatos harmadik helyezettjébe akad bele.

Áltathatjuk magunkat azzal, hogy ha Kovacsicsék négy kihagyott hetese bemegy, az éppen elegendő a szűkös sikerhez, joggal kárhoztathatjuk a nem egyenlő mércével mérő portugál játékvezetőket, de nincs mese: az eddig egyeduralkodó Győr és az állandó trónkövetelő Buducnost Podgorica mellé új kihívó jelentkezett be az elsőségért. Azaz a májusi budapesti végjátékban, a Final Fourban északkal és déllel is meg kell küzdeni. Pontosabban először be is kell jutni oda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.