Azonnal folytatná a kiütött magyar profi bunyós

Miután a WBO övéért technikai kiütéses vereséget szenvedett, Kelemen Balázs azonnal újra ringbe lépne.

Deák Zsigmond
2015. 03. 23. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri születésű, már 36 éves Kelemen Balázs a németek 19 esztendős reménysége, Vincent Feigenbutz ellen küzdött Rostockban a WBO világszervezet nagyközépsúlyú interkontinentális övéért, s szenvedett a 8. menetben TKO-vereséget.

A jelenlegi legjobb magyar nagyközépsúlyú profi ökölvívót nem törte meg a fiaskó, s ezzel veretlensége elvesztése (mérlege 22-1): „Úgy érzem, nem bokszoltam rosszul, ennél viszont többre vagyok képes. A pozitív oldala pedig az, hogy sikerült a nemzetközi élmezőnyben letesztelnem magam. Nem zavart a közeg, az idegen pálya hangulata, hisz Rácz Félix már háromszor elvitt előtte ilyen nagyszabású gálára, hogy szokjam, barátkozzam az ilyen helyzetekkel. Az sem zavart különösebben, hogy nem én számítottam az esélyesnek, hisz léptem már szorítóban profiként Németországban hazai ellen és nyertem. Bokszoltam egy jót, és bár most nem én nyertem, pozitívan tekintek a jövő elé! Feigenbutz remek kis bunyós, erős, nagyütő. Komoly jövő előtt áll, ha a menedzsmentje is úgy gondolja.”

A bokszot csak 18 évesen kezdő Kelemen véleménye szerint a mérkőzés alakulását egy szerencsétlen körülmény befolyásolta: „Elkapott egy jó ütéssel, amitől tény, hogy elvesztettem az egyensúlyomat majd pedig ráestem a kötelekre. Ekkor a mérkőzésvezető stopot mondott és a kezét is felemelte, én pedig megálltam, ahogy ilyenkor kell Feigenbutz viszont nem, és még ütött hármat-négyet. Nem értettem, hogy ha a bíró egyszer megállítja a küzdelmet, akkor miért hagyta, hogy az ellenfelem tovább támadjon?! De nem akarok magyarázkodni ”

A hogyan továbbról a sportoló így beszélt: „Most egy kicsit pihenek, majd folytatom tovább. Eszembe sem jut befejezni a pályafutásomat, hiszen Félix is megnézte a pontozólapokat, s a meccs beszüntetéséig nem álltam rosszul, esélyem lett volna a végső sikerre. Ha alárendelt szerepet játszottam volna a súlycsoport egyik legnagyobb reménysége ellen, akkor elgondolkodom a visszavonulásról, de így most alig várom, hogy ismét lehetőséget kapjak bizonyítani!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.