Djokovic megreformálná a Davis Kupát

„Egy- vagy kétévente lehetne egy kéthetes torna 16 csapattal” – mondta Djokovic.

HZS
2015. 03. 31. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az évi több DK-hétvége helyett egy- vagy kétévente lehetne egy kéthetes torna 16 csapattal. A négy csoport négy helyszínen versengene, aztán jöhetne a Final Four\" – vélekedett a 27 éves játékos, aki azután beszélt erről, hogy bejutott a miami torna nyolcaddöntőjébe. Hozzátette, így a legjobbak is rendre ott lennének a mezőnyben.

A jelenlegi rendszerben Djokovic azt kifogásolja, hogy az Australian Open vagy Wimbledon után rögtön Davis Kupa-fordulók következnek, és ha valaki döntőt vív az egyik Grand Slam-tornán, akkor utána néhány nappal másik időzónában és más borításon kell helytállnia. „Ennek gyakran sérülés a vége\" – mondta a belgrádi teniszező, aki 2010-ben megnyerte a válogatottal a DK-serleget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.