Döntetlennel zárult a magyar–spanyol női kézilabda-mérkőzés

A végjátékban a hazai válogatott Bulath Anita vezérletével mentette meg a meccset.

MA
2015. 03. 21. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes végig fej fej mellett haladt. Az első félidőben a hajráig Németh András szövetségi kapitány együttese vezetett többnyire egy góllal, a szünetre mégis a vendégek mehettek előnnyel (13–14). A fordulás után a hazai gárda futott az eredmény után, rendre egy-két góllal a spanyolok léptek meg, a végjátékban azonban a magyar válogatott Bulath Anita vezérletével visszakapaszkodott és döntetlenre „mentette” a meccset.

A spanyol keretben két játékos, Macarena Aguilar (Győri Audi ETO KC) és Nerea Pena (FTC-Rail Cargo Hungaria) személyében két magyarországi légiós is helyet kapott.

Az Európa-bajnoki hatodik magyaroknak a tavaszi szezonban a fő esemény az osztrákok elleni vb-selejtező. Az első mérkőzés június 5-én lesz Stockerauban, a visszavágónak június 13-án Győr ad otthont. A párharc győztese vehet részt a december 5. és 20. közötti dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.