Fejbe rúgta ellenfelét, aki ebbe belehalt

Szörnyű baleset Tijuanában.

Ch. Gáll András
2015. 03. 23. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikóban a legnépszerűbb „sportok” egyike a szabadfogású birkózás, amit spanyolul lucha librének neveznek. Magyarul azonban pankrációnak hívjuk, mert előre megtervezett, jobbára csak imitált ütések, rúgások, dobások, csavarások, esések egyvelege.

Az avatatlan néző azt hiszi, bohóckodás az egész, pedig roppant veszélyes üzem, adott esetben még bele is halhat a művelője, ha nem vigyáz vagy nem vigyáznak rá.

Mint szombaton, a mexikói Tijuanában, amikor a Rey Misterio (Rejtélyek Királya) fantázianevű birkózó egy repülő rúgással úgy fejbe találta szerencsétlen ellenfelét, bizonyos Pedro „Perro” Aguayo Jr.-t, hogy a 35 éves birkózó belehalt agyi sérüléseibe.

A sikertelen újraélesztés

A szerencsétlen „Kutya” – a perro spanyolul kutyát jelent – húsz éve művelte ezt a „sportot”

A halálos rúgás

A Rejtélyek Királyát – polgári nevén Óscar Gutierrezt – a rendőrség letartóztatta. Emberöléssel vádolja az ügyészség, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.