Fortuna nem volt kegyes a Szegedhez és a Veszprémhez

A szegediek Németországba, míg a veszprémiek Franciaországba utazhatnak.

TK
2015. 03. 24. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap nagy bravúrt vitt véghez a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata azzal, hogy kettős győzelemmel búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a világ legerősebb pontvadászatában, a német Bundesligában az aranyéremért hajtó Rhein-Neckar Löwent. Az MKB-MVM Veszprém már szombaton kivívta a továbbjutást.

„Ahhoz, hogy bekerüljünk a Final Fourba, minden ellenfelet le kell győznünk. Remélem, hogy sikerül olyan eredményt elérnünk, mint tavaly, ezen kell dolgoznunk az elkövetkező hetekben” – idézte a veszprémi klub honlapja Nagy Lászlót.

Antonio Carlos Ortega vezetőedző szerint a BL nyolcaddöntőben már nincs könnyű ellenfél. Mint mondta, a párizsiaknak fantasztikus keretük van, tele kiváló képességű játékosokkal, így hatalmas kihívás elé néznek.

„Azt gondolom, jó ellenfelet kaptunk. A nagyobb nyomás mindenképpen a német rekordbajnok Kielen van, hiszen többszörös BL-győztesként minden évben a Final Fourba várják. Tisztességesen felkészülünk, mint tettük azt a Löwen ellen, és ha tudunk két olyan extra mérkőzést játszani, mint most, akkor lehet esélyünk” – nyilatkozta Ilyés Ferenc, a szegediek játékosa klubja honlapján.

Ancsin Gábor, a csapat átlövője szerint az egyetlen szerencse a sorsolásban, hogy az elmúlt időszakban viszonylag jó volt a mérlege az együttesnek a német riválisokkal szemben: „Remélem, hasonló forgatókönyv szerint alakul majd ez a két mérkőzés is. Ha úgy állunk hozzá, mint a Löwen ellen, lehet esélyünk, de keményebb meccsekre számítok.”

Balogh Zsolt, aki a szegediek egyik húzóembere volt a Löwen elleni párharcban, hangsúlyozta, örül annak, hogy elkerülték egymást a Veszprémmel. Hozzátette, a másik két párharcban a Kielce és a Barcelona is spanyol stílusban játszik, a német pedig számunkra kedvezőbb.

A Veszprém idegenben, míg a Szeged hazai környezetben kezdi a párharcát. A negyeddöntő első összecsapásait április 8. és 12., visszavágóit pedig 15. és 19. között kell megrendezni.

Az elődöntő sorsolása április 21-én lesz, a kölni Final Fourra május 30-án és 31-én kerül sor.

A negyeddöntő párosításai:
PPD Zagreb (horvát) – Barcelona (spanyol)
Vardar Szkopje (macedón) – Vive Tauron Kielce (lengyel)
PSG (francia) – MKB-MVM Veszprém
Mol-Pick Szeged – THW Kiel (német)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.