Idén is megtréfálják-e a Fehérvárt?

Ma és holnap rendezik Székesfehérvárott a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét. Mint mindig, amikor a Volán hazai csapatok ellen lép pályára, az a kérdés: sikerül-e megszorongatni a magyar kirakatcsapatot.

2015. 03. 27. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2008 óta, amióta a Fehérvár az osztrák bajnokságban szerepel, hajtanak a hazai vetélytársak a különdíjért: legyőzni a Volánt. Rendre a Dunaújváros tűnt erre a legesélyesebbnek. Eleinte a magyar bajnokság döntőjében, ahol az egyik évben meccset tudott csenni a Fehérvártól, de amióta a „nagy testvér” a rájátszásba sem száll be idehaza, már csak a Magyar Kupa marad.

Tavaly a miskolci döntő hozta meg az áttörést: a Dunaújváros 4–1-re megverte a Fehérvárt, majd a házigazdákat is felülmúlva elhódította a kupát.

Az idei négyes döntőbe a kiemelt Fehérvár és a magyar bajnok Miskolc mellé a Dunaújváros és a Debrecen jutott be. Az elődöntő párosítása:

Miskolc–Dunaújváros 16.30
Fehérvár–Debrecen 19.30

Ez alapján az nem is lehet kérdéses, hogy a Fehérvár biztos finalista, a másik ágon a Miskolc az esélyesebb, de bármi megtörténhet.

Szombaton aztán jön az igazi csemege: kérdés, hogy sikerül-e megtáncoltatni a Volánt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.