KEK-győztes edző igazol Siófokra

A dán Christian Dalmose lesz a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófoki KC-Galerius Fürdő vezetőedzője július elsejétől. Megbízatása három évre szól.

WL
2015. 03. 27. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves Dalmose a klub pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: nagy kihívást lát siófoki szerepvállalásában, és szeretné eredményesen ötvözni a magyar és a dán kézilabda sajátosságait.

A tréner korábban a Lyngby és az Ajax Köbenhavn férfi-, valamint az Ikast, az Aalborg és a Viborg női csapatait irányította. Utóbbi együttesnél – amellyel tavaly KEK-et nyert – februárig dolgozott.

Fodor János ügyvezető igazgató kiemelte: a csapat még csak hat éve szerepel az élvonalban, de komoly terveket szövöget, a távlati cél, hogy néhány éven belül eljusson a Bajnokok Ligájáig.

Az egy hete dőlt el, hogy a jelenlegi edző, Golovin Vlagyimir a szezon végén távozik posztjáról, de előtte még szeretné megszerezni az ötödik helyet együttesével. Az eredeti célkitűzés a négy közé kerülés volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.