Kettős győzelemmel negyeddöntőbe jutott a Veszprém

A csapat – logronói sikerét követően – a hazai visszavágón is nyert a spanyol La Rioja ellen.

MA
2015. 03. 21. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszavágó előtt az ezúttal pihenő Iváncsik Gergőt köszöntötték abból az alkalomból, hogy a múlt héten 602-edszer játszott a Veszprém színeiben, és ezzel klubrekordot állított fel. Csoknyai István adott át neki emlékplakettet, akitől a csúcsot elvette.

Az idegenbeli, 31-23-as diadal után nem igazán volt kérdéses, melyik a jobb csapat. A múltkorihoz képest ugyanakkor sokkal agresszívebb volt támadásban a különösebb teher nélkül pályára lépő La Rioja, így szinte végig tapadt riválisára. Noha nem alakult ki nagy különbség, érezhető volt, hogy a Veszprém kézben tartja az összecsapást. Meglepetésként hatott, hogy a spanyolok sokszor vészkapussal támadtak, és így próbáltak létszámfölényt kiharcolni, de  emiatt egészpályás gólt kaptak gyors egymásutánban Lékaitól és a kapus Alilovictól.

A szünet előtti hajrában – amikor sikerült kivédekezni Zeitz kiállításának időszakát – már 18-14 is volt az állás, majd a félidőt egy látványos La Rioja-találat zárta.

A kellemetlen, szokatlan spanyol támadójáték folytatódott a második félidőben is, ugyanakkor magabiztosan vezettek a veszprémiek, így nem volt mitől tartani. A hazaiak csak emberhátrányaik alatt foglalkoztattak vészkapust, de a spanyoloktól eltérően ezen időszakokban nem kaptak gólt.

Aztán jött egy hullámvölgy, és a 41. percben 23-23-ra alakult az állás. Ekkor a magyarok edzője időt kért, de egy darabig nem változott a helyzet, így fordított a La Rioja. A vendégek változatlanul sokat kockáztattak, a számításuk azonban hosszú távon nem jött be. Visszavette a vezetést a Veszprém, amely a folytatásban már kevésbé könnyelműsködött, és biztosan győzött.

Amennyiben a Mol-Pick Szeged vasárnap továbbjut a német Rhein-Neckar Löwennel szemben, úgy akár a két magyar együttest össze is párosíthatják a keddi sorsoláson.

Szombat délután a Kielce – a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev csapata – elveszítette idénybeli veretlenségét, de így is továbbjutott a Montpellier ellen.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém – La Rioja (spanyol) 37-31 (18-15)

A góldobók: Ilic 10/1, Sulic 7, Nagy 5, Lékai 4, Nilsson 3, Chema 2, Dzsamali 2, Terzic 1, Ruesga 1, Gulyás 1, Alilovic (kapus) 1, illetve Rodriguez 10/1, Sanchez 5, Vigo 4, Stenmalm 4, Eilert 2, Lusife 2, Fernandez 2, Cacheda 1, Garcia 1,
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 68-54-es összesítéssel.

További eredmények:
Vardar Szkopje (macedón) – Wisla Plock (lengyel) 31-20 (14-10)
Tj.: a Vardar Szkopje 57-52-es összesítéssel.

Korábban:
Kielce (lengyel) – Montpellier (francia) 31-33 (14-15)
Tj.: a Kielce, 60-58-as összesítéssel.

Vasárnap játsszák:
Mol-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 17.15 (34-30)
Kolding (dán) – RK Zagreb (horvát), Bröndby 16.50 (17-22)
PSG (francia) – Dunkerque (francia) 17.30 (23-21)
Barcelona (spanyol) – Aalborg (dán) 18.50 (31-11)
THW Kiel (német) – Flensburg-Handewitt (német) 19.30 (30-21)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.