Királyul van a magyar jégtáncos a vb-n

A még juniorkorú Moscheni Carolina, Lukács Ádám kettős továbbjutott a kűrbe Sanghajban.

2015. 03. 25. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moscheni Carolina, Lukács Ádám kettős – akinek edzője a világbajnok, olimpiai bronzérmes olasz Barbara Fusar-Poli – tizenegyedikként léptek a jégre, és a rövid programjukra 53,05 pontot kaptak, s így jobb produkciót nyújtottak, mint januárban a stockholmi Eb-n; ott 51,44-re értékelték őket. A páros a svéd fővárosban végül a 15. helyen zárt, s érdekesség, hogy az ott előttük végzettek közül most a lengyeleket és az észteket is megelőzték. Lukács Ádám és az Olaszországban született Moscheni Carolina egyaránt 18 éves, s kétségkívül remekül debütált a vb-n. Íme a bizonyíték:

„Sziasztok! Köszönjük szépen a szurkolást, és a rengeteg pozitív energiát amit küldtetek ma nekünk! Holnap folytatjuk az edzéseket, és pénteken KŰR!” – írta ki a Facebookra Lukács Ádám, azzal az állapotmegjelöléssel, hogy „királyul van”.

Sanghajban a rövid program után az amerikai Madison Chock, Evan Bates kettős vezet, megelőzve a kanadai Kaitlyn Weaver, Andrew Poje és a címvédő olasz Anna Cappellini, Luca Lanotte duót. Az idei Európa-bajnok francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron páros a negyedik helyen áll. A legjobb húsz pénteken hajnalban mutathatja be a kűrjét. Már megvolt a sorsolás is, és a mieink rögtön elsőként lépnek a jégre; helyi idő szerint 10.30-kor, amikor nálunk 3.30 lesz.

Világbajnokság, jégtánc, állás a rövid program után:
1. Madison Chick, Evan Bates (amerikai) 74,47 pont
2. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (kanadai) 72,68
3. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 72,39

19. Moscheni Carolina, Lukács Ádám 53,05

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.