Klicsko pajzsán réseket lát legközelebbi riválisa

Bryant Jennings, Volodimir Klicsko következő, áprilisi riválisa bízik magában, az erejében, mozgékonyságában.

Deák Zsigmond
2015. 03. 24. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 25-én a New York-i Madison Square Gardenben profi karrierje eddigi legnagyobb kihívása vár Bryant Jenningsre, hiszen a harmincéves veretlen amerikai bunyós a királykategória ura, a WBO, a WBA és az IBF szervezetek nehézsúlyú-vb-öveit birtokló Volodimir Klicsko ellen lép szorítóba.

Jennings úgy véli, a gyorsasága, a mozgáskultúrája és a jó védekezése lesz a győzelem kulcsa. „Nézzék csak meg a boksztörténelem nehézsúlyú legendáit, igazából közel sem volt mindenki olyan hatalmas termetű. Itt van most egy srác, aki hagyományos nehézsúlyú, jó a mozgása, igazi atléta. Megvan mindenem, a védekezésem magas szintű. Senki nem figyel azokra az erősségekre, amelyeket fel fogok vonultatni. Klicsko eddig olyanokkal bokszolt, akiknek nem volt valami jó mozgáskultúrájuk, és ólomlábakon álltak, vagy rosszul védekeztek. Nagyszerű mérkőzés lesz tehát, a kis ember a nagy ember ellen. Az én atletikusságom az övével szemben.”

A philadelphiai sportoló a méret mellett a szerinte célra vezető haditervet is megemlítette. „A lehető legjobb stratégiával állok majd elő, és nyerni fogok. Óvatosnak kell lennem, és be kell tartanom a taktikát. Végig nagyon aktív leszek, és okosan próbálok bokszolni. Leginkább David Haye-hez vagy Eddie Chambershöz hasonlítom magam. Ha megnézem, hogy ők mit csináltak Klicsko ellen, és kisebb változtatásokat eszközölök, már az is óriási különbséget jelent, amelyet kiaknázhatok majd. Jó a tervem, de tudom persze, hogy ez mindenkinél addig tart, amíg el nem találják. Azokból a résekből kovácsolok majd előnyt, amelyeket Klicsko korábbi riválisai megmutattak, de nem tudtak kihasználni – ezekre fogok építeni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.