Közvetíti a Sport TV az évszázad bokszmeccsét

Magyarországon a Sport 1 közvetíti élőben a profi boksz csúcsrangadójának számító Mayweather–Pacquiao derbit.

Deák Zsigmond
2015. 03. 31. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai becslések szerint akár négyszáz millió dolláros díjalap is összejöhet a hivatásos ökölvívás évek óta várt Floyd Mayweather–Manny Pacquiao szereposztású váltósúlyú szuper derbijén.

A két kiválóság verbálisan évek óta laposra verte egymást, május 2-án azonban végre az öklöké lesz a főszerep: Las Vegasban összemérik az erejüket, nyugodtan mondhatjuk, az évszázad mérkőzésén. Az elmúlt tíz évben ők ketten váltogatták egymást a súlycsoportok független világranglista élén, most viszont váltósúlyban eldöntik, a valóságban melyikük a jobb. Mayweather a WBA és a WBC, Pacquiao pedig a WBO övét teszi kockára, de a tét ennél sokkal nagyobb. Az, hogy ki nevezheti magát joggal az elmúlt évtized legjobb profi ökölvívójának.

Közvetítés hajnalban élőben

A Sport TV jóvoltából a történelmi jelentőségű ütközetet Magyarországon is élőben lehet majd nyomon követni. A magyar idő szerint május 3-án hajnalban rendezendő gálán már az előmeccsek is élőben kerülnek képernyőre, de a fő attrakciót minden kétséget kizáróan a veretlen amerikai (47-0, 26 KO-TKO) és a nyolc kategóriában is a csúcsra jutott Fülöp-szigeteki sztár (57-5-2, 38) csatája jelenti majd. Régóta próbálják tető alá hozni a mérkőzést, az érdekek azonban csak az idén „találkoztak”. A bevételen 60:40 százalékos arányban osztoznak (Mayweather kapja a nagyobb részt), a televíziós nézettség vélhetően minden rekordot megdönt, az összes belépőjegy és Las Vegas-i hotelszoba pillanatok alatt gazdára talált. Maga a magyarországi közvetítés díja is dollártízezrekben mérhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.