Legbájosabb olimpikonunk Riót is megcélozza

Böczögő Dorina a cottbusi világkupán éppen csak lemaradt a dobogóról.

2015. 03. 24. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tavaly ősszel éppen otthon, Békéscsabán a mesterfokú bajnokságon a bemelegítés közben megsérült, nem tudott elindulni. Mondhatjuk, hogy most tért vissza? – kérdeztük Böczögő Dorinát, aki a sporteredményei mellett azzal is bekerült a médiába, hogy a londoni ötkarikás játékok előtt a legbájosabb hazai olimpikonnak választották meg a sportnapilap Bájosok Ligája elnevezésű közönségszavazásán.
– Így van, a téli szünet után ez volt ez első versenyem, és nagyon örülök, hogy Cottbusban két szeren, felemás korláton és talajon is döntőbe tudtam kerülni. S hajszálon múlt, hogy ez gerendán nem jött össze, ott kilencedik lettem a selejtezőben, és éppen az a portugál lány szorított ki a fináléból, aki a korlát döntőjében megint csak nagyon kevéssel megelőzve elvitte előlem a bronzérmet.

Böczögő Dorina remekül sikerült korlátgyakorlata Cottbusban:

– Akkor ez bosszantó lehetett.
– A verseny előtt kiegyeztem volna a negyedik hellyel, de huszonöt ezreddel lemaradni a dobogóról tényleg nem vidám történet. A pontozók kezében voltunk, amikor ilyen kicsi a különbség, annak adják az érmet, akinek akarják. Sajnos talajon sem fogadtak a kegyeikbe. Három ugrássorom teljesen jó volt, a negyedikben elléptem, amiért jogosan vontak le három tizedet, viszont három tized úgy tűnt el, hogy azt még most sem értem. Még azért is levontak tőlem egy tizedet, mert állítólag kiléptem, pedig nem is, megnéztük a videón.

– De hiszen egy bírónak csak az a dolga, hogy azt nézze, a tornász kilépett-e a szőnyegről.
– Így igaz, ám az illető most maga sem tudta, hogy mit látott, az eset után nagyjából tíz másodperccel emelte fel a zászlóját.

– Hogy áll a lóugrással? Korábban mégiscsak ezen a szeren volt a legjobb, a pekingi olimpián tizenkettedik lett, Eb-n pedig döntőbe is került.
– Ahhoz, hogy visszajussak ugyanerre a szintre, két különböző, erős ugrásra lenne szükségem, de a másodikat sajnos a tavalyi Eb óta nem tudom úgymond visszahozni. Tudat alatt valamiért elkezdtem félni, és így nem megy

– Még szerencse, hogy az egyéni összetettben csak egyet kell ugrani, és ez nem rontja az esélyét arra, hogy harmadszor is olimpiai kvótát szerezzen. Feltételezem, már kiderítette, hogyan lehet kijutni Rióba.
– Nálunk meglehetősen bonyolult a kvalifikációs rendszer. Ősszel rendezik a kvalifikációs világbajnokságot, és ha itt a csapatunk a legjobb tizenhat között végezne, akkor mehetnék a jövő évi riói tesztversenyre, ahol majd az egyéni kvóták nagy részét is kiosztják. Ha a csapattal nem leszünk ott a tizenhatban, akkor két egyéni versenyzőnk mehet a tesztversenyre. Bizakodom, hogy így vagy úgy, de kijutok a harmadik olimpiámra is.

– Addig is a hét végén a szerenként bajnokságon mi a célkitűzés?
– Korláton, gerendán és talajon indulok, és szeretném hibátlanul elvégezni mind a három gyakorlatomat.

– És hány aranyat szeretne nyerni?
– Erre a kérdésre nem válaszolok, máskor sem szoktam! Most mondjam azt, hogy kettőt szeretnék? Lehet, hogy úgy alakul, bukdácsolok, és akkor megkapnám, hogy na tessék, két aranyat akart, és leesett mindenhonnan. Persze remélem, hogy nem így lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.