Rajthoz állhat Alonso

Balesete óta először szólalt meg a kétszeres világbajnok.

SZF
2015. 03. 26. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres világbajnok versenyző február 22-én, a barcelonai gyakorláson a falnak csapódott és agyrázkódást szenvedett, majd orvosai tanácsára kihagyta az idénynyitó ausztrál GP-t.

Alonso először szólalt meg a februári balesetet illetően, és minden ponton ellentmondott a McLaren közleményeinek, magyarázatainak – közölte a Samsungsport.hu. Ugyanakkor védelmébe vette a csapatot, melyre nagy nyomás nehezedett, sietve kellett reagálni a sajtó és a rajongók kérdéseire.

„Teljesen normális eszméletvesztés volt – nyilatkozta Alonso az egyik legfontosabb ponttal kapcsolatban. – Akkor következett be, amikor elvittek a pályakórházba vagy a helikopteren. Jó állapotban vittek be, egyedül arra az időszakra nem emlékszem, amit a kórházban töltöttem – kettő és hat óra között. Ez teljesen normális, köszönhetően a gyógyszereknek, amiket a helikopteres szállítás miatt kellett alkalmazniuk. Elvégeztek pár tesztet a kórházban, utána ismét minden normálisan zajlott” – közölte.

A spanyol pilóta hangsúlyozta, hogy mindenre emlékszik aznapról: „Emlékszem a köridőkre, beállításokra, Vettel ment előttem a 3-as kanyart megelőzően, de félrehúzódott és elengedett. Miután eltaláltam a falat, egy ideig súroltam azt, majd először kikapcsoltam a rádiót, az ERS-t, az akkumulátorokat, mivel láttam, hogy jönnek a pályabírók és így meg tudják érinteni az autót. Tökéletesen magamnál voltam” – olvasható a nyilatkozat.

Az idei évtől Honda-motorokat használó McLaren gyenge teljesítményt nyújtott Melbourne-ben: az Alonsót helyettesítő dán Kevin Magnussen autója a bemelegítő körben műszaki hiba miatt megállt, a brit Jenson Button pedig 11. lett úgy, hogy a győztes Lewis Hamilton (Mercedes) kétszer körözte le.

„Kemény volt nézni az első futamot, a csapat nem teljesített valami remekül” – közölte a pilóta.

„Folyamatosan edzettem az elmúlt hetekben, készen állok a küzdelemre, s bár nehéz hétvége vár ránk, nagyon várom, hogy végre versenykörülmények között is beülhessek az autóba” – mondta Alonso. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy sok munka vár még rájuk, de Button melbourne-i eredménye a megbízhatóság és a fontos adatok összegyűjtése szempontjából biztató.

A Malajziai Nagydíj időmérő edzését szombaton – magyar idő szerint – 10 órakor rendezik, a futamra vasárnap 9 órától kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.