Simán legyőzte a svájciakat a magyar futsalválogatott

A hazai együttes jó eséllyel a pótselejtezőt érő második helyen végez a négyesben.

MA
2015. 03. 21. 22:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyaroknak minél nagyobb különbségű győzelemre volt szükségük, mivel korábban a házigazdák együttesével döntetlent játszottak. Ha a torna utolsó meccsén a százszázalékos spanyolok a papírformát érvényesítve felülmúlják a hazaiakat, akkor Magyarország és Macedónia között a gólkülönbség dönt majd a második helyről. A magyarok a hatgólos sikernek köszönhetően elérték, hogy a spanyolok bármilyen arányú győzelme esetén másodikként végeznek.

Az Eb-selejtezők ezen szakaszában hét négycsapatos minitornát rendeznek, ezekről az első helyezettek automatikusan kijutnak a 2016. február 2. és 13. között Szerbiában sorra kerülő kontinensviadalra. A hét csoportmásodik, illetve a legjobb csoportharmadik oda-visszavágós rendszerben pótselejtezőt vív egymással.

Eredmény:
2. csoport, 3. forduló:
Magyarország–Svájc 8–2 (3–1)
gól: Hosszú (3., 23.), Lódi (16.), Harnisch (19., 36., 39.), Németh (23.), Rábl (29.), illetve Tóth (16., öngól), Sego (37.)

További program:
Spanyolország–Macedónia 18.30

Szerdán játszották:
Magyarország–Macedónia 3–3 (0–2)
Spanyolország–Svájc 9–1 (3–1)

Csütörtökön játszották:
Spanyolország–Magyarország 5–0 (1–0)
Macedónia–Svájc 7–6 (5–1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.