Továbbjutott a Szolnok

Egygólos győzelmet aratott a Szolnok a vendég Jug Dubrovnik felett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

RZ
2015. 03. 25. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnok és a Dubrovnik azonos pontszámmal kezdte a szerdai mérkőzést az első, illetve második helyen, így a győzelemmel a magyar együttes lépéselőnybe került a csoportelsőség kiharcolását illetően. Ennek azért van jelentősége, mert a sorozat zárásán, az úgynevezett Final Sixben a csoportelső automatikusan elődöntős lesz.

Nagyszerűen kezdett a magyar csapat, eredményesen támadott és hatékonyan védekezett, és Varga Dénes egy, illetve Vámos Márton két góljával jelentős előnyre tett szert az első szünetig. A rövid pihenőt követően is a szolnokiak elképzelése szerint alakult a mérkőzés, Varga másodszor talált a kapuba (4-0), ezzel nőtt a különbség, de aztán nem sokáig örülhettek a hazai szurkolók, mert a nagyszünetig a horvátok két gólt faragtak hátrányukból (4-2).

A harmadik nyolc perc elején még közelebb zárkóztak (4-3), majd többször támadhattak az egyenlítésért, mert ebben a szakaszban a szolnokiak támadásaiból hiányzott az ötlet, vagy nem tudták pontosan végrehajtani, amit elképzeltek. A negyed felénél aztán mégis megszületett a magyar csapat ötödik gólja, Zivko Gocic távoli lövése nyomán a kapufáról pattant a kapuba a labda. Nem sokkal később Milan Aleksic labdája is pontos volt (6-3), és az újabb szünetig a horvátok eredményesen zártak le egy látványos akciót (6-4).

Horvát találattal indult a záró játékrész (6-5), az egyenlítés azonban megint nem jött össze a vendégeknek. Mitrovic ezután emberfórban kétgólosra növelte az előnyt (7-5), de két ötméteressel egyenlített a dubrovniki csapat (7-7). A végjátékból viszont a Szolnok jött ki jobban, mert az utolsó támadásánál az egyik vendégjátékos szándékosan eldobta a labdát, és ezért az új szabály értelmében ötméterest ítélt a játékvezető, amit Aleksic öt másodperccel a vége előtt gólra váltott.

Eredmény, B csoport, 7. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép VSC – Jug Dubrovnik (horvát) 8-7 (3-0, 1-2, 2-2, 2-3)

A magyar csapat gólszerzői: Vámos 2, Varga Dé 2, Aleksic 2, Gocic 1, Mitrovic 1

További mérkőzések:

Spandau (német)–Galatasaray (török) 10-9
Primorje Rijeka (horvát)–Partizan Beograd (szerb) 14-8

A csoport állása: 1. Szolnok 18 pont, 2. Jug Dubrovnik 15, 3. Primorje Rijeka 15, 4. Partizan Beograd 6, 5. Spandau 6, 6. Galatasaray 3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.