Veszprém–Szeged a Bajnokok Ligájában?

Ha a férfikézilabda-Bajnokok Ligájának keddi sorsolásán összekerül a két együttes, akkor biztosan lesz magyar csapat a Final Fourban.

WL
2015. 03. 23. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolc között egyedül Magyarország képviselteti magát két csapattal. A csoportgyőztesek – a tavaly Final Fourba jutott Veszprém mellett a 2014-es döntős német Kiel, a harmadik spanyol Barcelona, valamint a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev lengyel klubja, a Kielce – mindegyike sikerrel vette a nyolcaddöntőt, és most a negyeddöntőben is kedvezményezett, azaz hazai pályán játszhatja majd az április 15. és 19. között esedékes visszavágót.

A csoportmásodikok közül a Szeged, a francia PSG és a macedón Vardar Szkopje szintén továbblépett, ám a dán Kolding elvérzett a horvát HC Zagreb ellen.

A negyeddöntő első összecsapásait április 8. és 12. között kell megrendezni. Az elődöntő sorsolása április 21-én lesz, míg a kölni Final Fourt május 30-án és 31-én tartják.

A negyeddöntős kiemelések:
1. kalap (a csoportelsők és -negyedikek párharcának továbbjutói):
MKB-MVM Veszprém, THW Kiel (német), FC Barcelona (spanyol), Kielce (lengyel)
2. kalap (a csoportmásodikok és -harmadikok párharcának továbbjutói):
Mol-Pick Szeged, PSG Handball (francia), HC Zagreb (horvát), Vardar Szkopje (macedón)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.