Vivicittá: Mindenki futna, betelt a félmaraton!

Az április 18–19-i jubileumi 30. városvédő futás fő távjára létszámstopot jelentettek be a szervezők.

Deák Zsigmond
2015. 03. 30. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) bejelentette, hogy több mint három héttel az április 18–19-i Telekom Vivicittá Félmaraton rajtja előtt a nevezések száma elérte a 8500 fős limitet, így erre a távra a jelentkezést leállították. Az idén először kétnapos, jubileumi 30. városvédő futás többi távjára, a 10 km-es Vivicittára, a 7 km-es Midicittára, a 2,5 km-es Minicittára és gyaloglásra, valamint a családi futásra továbbra is lehet nevezni.

A városvédő futás mozgalma 1984-ben, Olaszországból indult, ahol a gyönyörű, de zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi települések lakóit szerették volna ráébreszteni környezetük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! Budapest már 1986-ban csatlakozott az eseménysorozathoz harminc olasz város és többek között New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon mellett. A futóversenyt Magyarországon 1989 óta szervezi a BSI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.