Egyetlen verseny dönt arról, ki megy az Eb-re

Százhalombattán ma és holnap rendezik meg a tornászok Matolay Elek-emlékversenyt.

2015. 04. 02. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női nemzetközi viadalon, Százhalombattán nyolc ország mintegy száz tornásza méreti meg magát, s a hazai mezőny számára nagy a tét: ez az egyetlen válogató a kontinensbajnokságra. A hölgyek a szerenkénti eredményeik alapján helyezési pontokat kapnak, továbbá előre választható egy szer helyezési pontjának duplázása vagy az egyéni összetett helyezési pontja. A matekozás után a legtöbb pontot szerző biztos Eb-utazó három főt a szakvezetés jelöli. A négy helyre legalább heten pályáznak: a szerenkénti ob-n három aranyat begyűjtő Böczögő Dorina (nyitóképünkön) mellett Makra Noémi, Dévai Boglárka, Csillag Tünde, Divéky Luca, Honti Kitti és Horváth Enikő. (Tíz napja a cottbusi Világkupán Böczögő felemás korláton negyedik, talajon hatodik lett, Dévai pedig ugrásban végzett a hatodik helyen.) Böczögő és Honti Százhalombattáról már csütörtökön délután Ljubljanába utaznak az ottani Világkupa-versenyre.

Az már a múlt hét végén eldőlt, hogy férficsapatunkat az Eb-n Hidvégi Vid, Vágner Levente, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert alkotja, az olimpiai bajnok Berki Krisztián vállműtétje után egyelőre gyógytornázik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.