NHL-szinten a magyar hokiválogatott

Csakúgy, mint két napja Bécsben, a magyar válogatott pénteken is elverte Ausztriát.

2015. 04. 10. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hokisok birtokba vették a Tüskecsarnokot. A nézőtér és a küzdőtér olyan közel van egymáshoz, hogy játékosok és szurkolók egyszerre lélegeznek.

Talán a miliő is hozzájárult ahhoz, hogy a mieink a félórás bécsi szédelgéssel szemben ezúttal az első perctől kezdve megfelelő fordulatszámon pörögtek, s amit a tavaly hiányoltunk, finom, okos megoldásokból sem volt hiány.

Ismét meggyőződhettünk róla, hogy a Banham, Sarauer, Metcalfe honosított kanadai trió jelentős erősítés. Frank Banhamet igazán megbecsülhetjük, ő a magyar válogatott történetének első NHL-játékosa. Pályafutása fénypontjaként az 1997–98-as szezonban az Anaheim Mighty Ducksban 21 meccsen 11 pontot gyűjtött. Ennek lassan húsz éve, de a kanadai születésű hokis négy nap híján 40 évesen is úgy játszik, hogy muszáj odafigyelni rá.

Ő ütötte például a második gólunkat, majd a harmadik előtt vetődve tartotta benn a harmadban a korongot.

A vezetést Bartalis szerezte meg, és 2-0-nál azt hittük, hogy kiütjük a sógorokat. Ám a második harmadban a nyomasztó fölényt nem sikerült gólokra váltani, szépítettek az osztrák, majd Banham passzából Kóger lőtt szerencsés gólt.

A hajrára megtáltosodtak az osztrákok, feljöttek 3-2-re, de egyenlíteni nem tudtak. Így ami nem adatott meg 38 éven át, az három napon belül kétszer is sikerült: legyőztük az osztrákokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.