Az Eger legyőzte a Szolnokot a hatos döntőben

Az Eger végzett az ötödik helyen a férfivízilabda Bajnokok Ligája barcelonai hatos döntőjében.

2015. 05. 29. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán fővárosban zajló Final Six pénteki első meccsén a csütörtökön az elődöntőbe jutásért rendezett meccsen a horvát Jug Dubrovnikkal szemben 10–8-ra alulmaradt Eger kezdett jobban.

A honi bajnokság bronzérmese a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter találatával szerzett vezetést, majd elhúzott 3–0-ra. Ekkor éledt fel a magyar bajnoki címet fél évszázad szünet után kiérdemlő, s a honi kupát is begyűjtő Szolnok, amely felzárkózott 3–2-re, majd 4–4-nél utol is érte a hevesi alakulatot a végül négyszer eredményes olimpiai és világbajnok Varga Dénes jóvoltából.

A nagyszünet után megint a hevesi gárda jutott vezetéshez, és bár a csütörtöki bemutatkozáson a címvédő és házigazda spanyol CNA Barcelonetától büntetőpárbajban vereséget szenvedett Tisza-parti csapat még egyenlített (5–5), az egriek egymás után kétszer is betaláltak (7–5).

Szolnoki szépítést követően – már a negyedik negyedben – 7–7-re módosult az állás, miután az ifjabbik Varga fivér belőtte a büntetőt. A végjáték azonban az Egernek sikerült jobban: másfél perc volt hátra, amikor az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert távoli bombája utat talált a kapuba, így nyert és ötödikként végzett a hevesi legénység. A Szolnoknak ebben az idényben ez volt az egyetlen veresége magyar csapattól.

Pénzdíjas eseményről lévén szó, a BL-fináléban előrébb végzett magyar csapat 28 ezer, a hatodikként zárt Szolnok pedig  27 ezer eurót kapott „vigaszdíjként”.

Eredmény, az 5. helyért:
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7 (3–1, 1–3, 3–2, 1–1)

Góldobók: Vapenski, Hosnyánszky 2-2, Biros, Angyal, Erdélyi, Szivós 1-1, illetve Varga Dénes 4, Vámos, Jansik, Varga Dániel 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.