Átadták az új Miskolci Atlétikai Centrumot

A futópálya Tábori Lászlóról, a megye egykori világcsúcstartó atlétájáról kapta a nevét.

MTI
2015. 06. 27. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 350 millió forintból megvalósított központ átadásán Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: Miskolc mindössze tizenegy hónap alatt megmutatta, hogy bármire képes a sport és az atlétika területén is, ugyanis ennyi idő alatt készült el a létesítmény.

Kiss Gábor, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere (Fidesz–KDNP) emlékeztetett arra, hogy a diósgyőri stadion rekonstrukciójához kapcsolódik az atlétikai centrum kialakítása, az ottani rekortánpálya megszűnésével ugyanis új helyet kellett találni az atlétáknak. Elmondása szerint nem véletlenül esett a választás az Egyetemvárosra. A városi sportlétesítmények közül a Kemény Dénes Városi Sportuszoda is itt található, valamint további fejlesztések újabb lehetőséget adnak a sportolásra.

Kiss Gábor kifejtette, a beruházás kormánytámogatással valósult meg, a pályát és a fedett futófolyosót a nemzetközi szabványoknak, versenyelőírásoknak megfelelően alakították ki. A 400 méteres rekortánpályát pedig már eddig is több ezren próbálták ki, s abban bízik, hogy a miskolciak egyre többen veszik majd igénybe.

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora bejelentette: az intézmény szenátusának döntése szerint élsportolói mentorprogramot indítanak. Ennek jelentősége, hogy Magyarország élversenyzőit várja a kampusz ösztöndíjakkal és különböző támogatásokkal.

Az eseményen jelen volt Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és a futópálya névadója, Tábori László, az egykori világcsúcstartó közép- és hosszútávfutó, olimpiai negyedik helyezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.