Az Arsenalban folytatja Petr Cech

Thibaut Courtois kiszorította őt a kezdőcsapatból, ezért távozott a Chelsea-től a labdarúgó.

MTI
2015. 06. 28. 22:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ágyúsok honlapja hétfőn erősítette meg a brit sajtó által már egy hete „megszellőztetett” üzletet, amelynek anyagi részleteit és időtartamát nem hozta nyilvánosságra. A szigetországi média korábbi információi szerint a 33 éves kapus 11 millió font ellenében írt alá az Arsenalhoz. Cech augusztus 2-án a Wembley Stadionban éppen a bajnok Chelsea ellen, az angol Szuperkupa-meccsen mutatkozhat be új klubjában.

„Alig várom, hogy becsatlakozzak a felkészülésbe. Ugyanolyan elkötelezett és sikerre éhes vagyok, mint karrierem elején. Miután beszéltem Arséne Wengerrel az elképzeléseiről, s hogy milyen szerepet szán nekem a csapatban, egyértelmű volt a döntés” – idézte a klub honlapja Cecht.

A 2005-ben a világ legjobb kapusának megválasztott futballista azért váltott, mert az elmúlt szezonban a belga Thibaut Courtois kiszorította őt a kezdőcsapatból. A veterán kapust számos európai topcsapat, többek közt a Paris Saint-Germain is meg akarta szerezni, ő azonban családja miatt mindenképpen Londonban akart maradni.

Cech 2004-ben a francia Rennes együttesétől került a Stamford Bridge-re, a Chelsea színeiben 333 Premier League-mérkőzésen lépett pályára, négy bajnoki címet, négy FA-kupát, három Ligakupát, Bajnokok Ligáját és Európa-ligát nyert a csapattal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.