Az Eurosport adja az olimpiát Európában

A társaság 1,3 milliárd eurót fizet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB).

MTI
2015. 06. 29. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Timo Lumme, a NOB televíziós és marketingbizottságának vezetője azt mondta, több mint tíz jelentkező közül választották ki a Discoveryt. „Ez az első alkalom, hogy egyetlen médiavállalatnak adtuk a jogokat, ez a cég fogja közvetíteni a játékokat minden platformon” – fogalmazott Lumme.

David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója azt mondta, a vállalat a jogok egy részét továbbértékesíti a nemzeti tévétársaságoknak, hogy minél nagyobb legyen a játékok elérhetősége. A Discovery ígéretet tett a NOB-nak, hogy az ötkarikás események egy bizonyos része ingyenesen lesz elérhető a televízióban.

A mostani megállapodás része a 2018-as pjongcsangi téli olimpia, a 2020-as tokiói nyári játékok, továbbá az egyelőre még helyszín nélküli 2022-es és 2024-es ötkarikás esemény. A jogok érvényesek a szabadon fogható televíziós csatornákra, az előfizetéses/pay-TV televíziókra, az internetre és a mobiltelefonokra minden nyelvre Európa több mint 50 országában.

A Discovery a jogokat Oroszországon kívül Európa egész területére megszerezte, Franciaországban és Nagy-Britanniában már korábban értékesítették a jogokat 2018-ra és 2020-ra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.