Az olaszok skalpja is az övön, az olimpiai bajnokkal döntőzünk

A Benedek-csapat egy góllal verte a házigazdát a római felkészülési tornán.

MTI
2015. 06. 14. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszok kezdtek jobban, a vezetés megszerzése után 4–2-re elhúztak Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben.

A Vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint azonban elsősorban a végül triplázó ifjú világbajnoknak, Vámos Mártonnak, s az újonc tinédzsernek, a duplázó Manhercz Krisztiánnak köszönhetően sikerült felzárkózni. Előbb 4–4 lett, majd 7–7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor megrázta magát az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, aki sorozatban háromszor is bevette a hazaiak kapuját, s 10–7-re ellépett a magyar csapat.

Bő két perccel a vége előtt Gór-Nagy Miklós góljával 11–8-ra módosult az állás, és bár az utolsó percben még két olasz találat született, döntetlenre mentenie a meccset az itáliai gárdának már nem sikerült.

Mivel szombaton legyőzte az amerikaiakat, a július-augusztusi oroszországi világbajnokságra címvédőként készülő Benedek-csapat a tornaelsőségért szállhat vízbe vasárnap a londoni olimpiai bajnok horvát válogatottal 15.30 órától.

A magyar és a horvát csapat eddig százszázalékos, előbbinek 24-17, utóbbinak 26-22 a gólkülönbsége, azaz egy vasárnapi döntetlen a Benedek-együttesnek kedvezne.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország–Olaszország 11–10 (2–3, 4–2, 1–2, 4–3)
a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 3-3, Manhercz 2, Erdélyi, Salamon, Gór-Nagy 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.