Bajnok a Golden State

Ismét szárnyalt Andre Iguodala és Stephen Curry.

MTI
2015. 06. 17. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapszakaszgyőztes oaklandi együttesben ezúttal a döntő legértékesebb játékosának (MVP) választott Andre Iguodala, valamint Stephen Curry remekelt, ők egyformán 25 ponttal járultak hozzá a sikerhez.

A sérült játékosai miatt is gyengélkedő Clevelandben ismét a csapat legnagyobb sztárja, LeBron James nyújtott kiemelkedő teljesítményt, 32 ponttal az együttes és a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett.

A Golden State legutóbb 1975-ben nyerte meg az NBA-t, edzője, a játékosként ötszörös bajnok Steve Kerr pedig 1982 – Pat Riley Los Angeles Lakersszel aratott sikere – óta az első olyan tréner, aki kezdő évében bajnok lett.

Eredmény, döntő, 6. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 97-105
A párharcot 4-2-re nyerte a Golden State.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.