BL-sorsolás: eléggé jól járt a Fradi

A férfiaknál a Veszprém a Kiellel, a Szeged pedig a Barcelonával találkozik.

MTI
2015. 06. 26. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek esti bécsi sorsoláson a ferencvárosiak a német Thüringer HC, a horvát Koprivnica és a francia Fleury Loiret együttesét kapták.

Amennyiben a 2013-as és 2014-es bajnok győriek sikerrel veszik a szeptemberi selejtezőt, úgy nehéz dolguk lesz, hiszen találkoznak a dán FC Midtjyllanddal, a macedón Vardar Szkopjéval és az osztrák Hypo Niederösterreich csapatával.

Női BL, főtábla:
A csoport: Larvik (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Rosztov Don (orosz), a 2. selejtezőcsoport győztese
B csoport: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Thüringer HC (német), Podravka Koprivnica (horvát), Fleury Loiret (francia)
C csoport: FC Midtjylland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Hypo Niederösterreich (osztrák), az 1. selejtezőcsoport győztese
D csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), IK Sävehof (svéd), Lublin (lengyel)

Játéknapok: október 16/18., 23/25., október 30./november 1., november 6/8., 13/15., 20/22.

Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, amelyet január 8. és február 28. között rendeznek meg. A negyeddöntőket áprilisban játsszák. A négyes döntőnek Budapest ad otthont május 7-én és 8-án.

Selejtező (szeptember 12–13.):
1. csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, Glassverket (norvég), Sercodak Dalfsen (holland), Radnicki Kragujevac (szerb)
Az elődöntőben: Győr–Kragujevac és Glassverket–Dalfsen
Kijelölt helyszín: Glassverket

2. csoport: Esbjerg (dán), Baia Mare (román), BNTU Minszk (fehérorosz), Ankara Yenimahalle (török)
Az elődöntőben: Esbjerg-Ankara és Baia Mare-Minszk.
Kijelölt helyszín: Nagybánya (Baia Mare)

A kvalifikációs torna győztese feljut a 16-os főtáblára. A második és harmadik helyezett a KEK harmadik körében, a negyedik helyezett pedig a KEK második körében folytathatja.

Az biztos volt, hogy a két magyar csapat a csoportkörben elkerüli egymást, és az is, hogy a veszprémiek találkoznak a lengyel Wisla Plockkal, a Tisza-partiak pedig – akárcsak az előző kiírásban – a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev lengyel együttesével, a Kielcével.

A veszprémiek először megkapták a háromszoros BL-győztes német Kielt, amelyet a májusi kölni Final Four elődöntőjében legyőztek. Így aztán a Tisza-partiaknak az első kalapból a címvédő Barcelona jutott. Az MKB-MVM Veszprém a Kielen és a Plockon kívül a világsztárokkal felálló, ám eddig a nagy eredménnyel adós PSG, a szlovén Celje, a horvát HC Zagreb, a török Besiktas és a 2014-es bajnok német Flensburg-Handewitt együttesével találkozik.

A szegediek a címvédő és a Kielce mellett a macedón Vardar Szkopje, a dán KIF Kolding, a német Rhein-Neckar Löwen, a svéd IFK Kristianstad és a francia Montpellier csapatával meccselnek a csoportban.

Nagy László, a veszprémiek válogatott átlövője a klub honlapjának elmondta: ez elmúlt években mindig a legnehezebb csoportba kerültek. „Nehéz ez a csoport, de szeretjük a kihívásokat, ennek megfelelően fogunk készülni. Majd meglátjuk, hogy milyen ez az új rendszer, de szinte biztos, hogy még hatványozottabban hajtani kell az utolsó fordulóig. Nagyon fontos lesz, hogy ki végez a csoport élén” – jegyezte meg Nagy.

A Veszprém és a Szeged is az úgynevezett erősebb ágon (A, illetve B csoport) érdekelt. Innen a csoportelsők egyből a negyeddöntőbe jutnak, míg a második, harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják, akárcsak a gyengébbik ág legjobbjai.

A csoportküzdelmek szeptember 16-án rajtolnak és 2016. március 6-ig tartanak. A nyolcaddöntők márciusban, a negyeddöntők áprilisban lesznek. A hagyományos kölni négyes döntő május 28-án és 29-én lesz.

A csoportok
erősebbik ág:

A csoport: THW Kiel (német), MKB-MVM VESZPRÉM, PSG (francia), Celje (szlovén), Wisla Plock (lengyel), HC Zagreb (horvát), Besiktas (török), Flensburg-Handewitt (német)
B csoport: Barcelona (spanyol), Kielce (lengyel), Vardar Szkopje (macedón), KIF Kolding (dán), MOL-PICK SZEGED, Rhein-Neckar Löwen (német), IFK Kristianstad (svéd), Montpellier (francia)

gyengébbik ág:

C csoport: La Rioja (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Porto (portugál), Vojvodina Novi Sad (szerb), Tatran Presov (szlovák)
D csoport: Metalurg Szkopje (macedón), Skjern (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Schaffhausen (svájci), Baia Mare (román), a selejtező torna győztese /HC Hard (osztrák), RK Borac (bosnyák), Limburg Lions (holland), Elverum (norvég)/

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.