Bradley: Kiütés helyett Klicsko?

Továbbra is áll a bál a carsoni gála miatt.

B.M.L.
2015. 06. 30. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban Manny Pacquiaót is csak bírói segédlettel legyőző amerikai Jessie Vargas (26–1–0, 9KO) ellen lépett szorítóba, és egészen az utolsó 20 másodpercig elképesztően jól bokszolva, fölényesen vezetett a pontozóknál.

Ekkor Vargas egy kegyetlen jobbossal eltalálta Bradleyt, aki megroggyanva menekült, majd a rárontó Vargast megpróbálta lefogni. Ekkor úgy tűnt, a fiatal mexikói simán kiüti az amerikait, amikor teljesen érthetetlen módon közéjük lépett Pat Russell vezetőbíró, és mindenki döbbenetére beszüntette a találkozót, mert azt hitte megszólalt a meccs végét jelző gong. Ezzel egyrészt megmentette Bradleyt a kiütéstől, másrészt megnyerette a meccset az egyébként nagy fölényben bokszoló amerikaival.

A kedélyek azóta sem csitultak, és a találkozón nyertes bokszoló nem hajlandó visszavágót adni az érthetően nagyon csalódott Vargasnak.

Nem vagyok a visszavágók híve – indokolta röviden Bradley, aki sokak döbbenetére Vlagyimir Klicskót hívta ki egy meccsre. – A legjobbakkal akarok bokszolni! Én kattant vagyok, kiállok vele, és állni fogom az ütéseit. Ha kell Vlagyimirnek egy táncpartner, aki hat menetnél többet bír ellene, akkor jöjjön. Ha sikerül eltalálnom a gyilkos jobbosát, simán tovább tart a meccs hat menetnél – fogalmazott az amerikai, akinek promótere, Bob Arum a szeptemberi búcsújára készülő Floyd Mayweatherrel akarja összeengedni védencét.

Vargas mindenesetre nem tudja ilyen viccesen felfogni a történteket, és állítja, egy KO-sikertől fosztotta meg őt a bíró.

– Nem hagyták, hogy befejezzük, éppen akkor lépett közbe a bíró, amikor Bradley már csak tántorgott. A meccs után odajött hozzám a bíró és elnézést kért a hibáért. Küzdeni fogok, hogy semmisítsék meg az eredményt – közölte a csalódott Vargas.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.