Cselgáncs-Eb: ezüstérmes lett Karakas

A Honvéd versenyzője a négyszeres Eb-győztes és vb-ezüstérmes portugál Telma Monteiróval csapott össze.

MTI
2015. 06. 25. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvéd versenyzője a négyszeres Eb-győztes és vb-ezüstérmes portugál Telma Monteiróval csapott össze a döntőben. A mérkőzést végig riválisa irányította, aki előbb begyűjtött egy vazaarit, majd 1:49 perc után ippont érően vitte földre Karakast.

A londoni olimpián ötödik magyar dzsúdós – a játékok honlapja szerint – erőnyerő volt az első körben, a másodikban pedig ipponnal verte az osztrák Tina Zeltnert. A negyeddöntőben a hozzá hasonlóan vb-harmadik német Miryam Roper és egy újabb ippon-győzelem következett, majd az elődöntőben az U23-as Európa-bajnok koszovói Nora Gjakova ellen kevesebb intéssel lépett tovább.

Karakas a magyar küldöttség 19. érmét szerezte az Európa Játékokon, a cselgáncs-Eb-n pedig Csernoviczki Éva (48 kg) bronza után az övé a második dobogós helyezés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.