Ecclestone: Vettel? Ugyan már, Hamilton az igazi!

A Formula 1 vezére szerint Alonsóból sosem lesz háromszoros világbajnok.

B. Molnár László
2015. 06. 11. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal az F1 brit ura újfent kiemelte a Sky Sportsnak adott interjújában, hogy a sportág kimagaslóan legjobb alakja Lewis Hamilton, és a brit pilóta prezentálja legjobban a Formula 1-et.

„Nem gondolnám, hogy bárki is gyorsabb lenne Lewisnál, aki a valaha volt legjobb világbajnoka a sportágnak, aki képes a személyiségével minden típusú embert megszólítani, és bárhol bukkan fel ezen a bolygón, úgy is felismerik, hogy nem az overálja van rajta. Nem is hasonlítható hozzá reklámértékben sem Vettel, sem pedig Rosberg, akik sokkal szürkébbek Lewisnál” – jelentette ki. Ecclestone nem először szúrt oda a két német pilótának.

Ezúttal már korábbi kedvencét, Fernando Alonsót sem kímélte, holott a spanyolnak a McLaren szenvedése mellett pont a nagyfőnök szurkálódására volt szüksége. „Úgy vélem, sosem lesz belőle háromszoros világbajnok. Ha olyan autóban ülne, amely alkalmas lenne rá, akkor igennel válaszolnék, de így De ő kereste magának ezt. Arra azért kíváncsi vagyok, mit tud kihozni jelenlegi autójából” – fogalmazott.

A milliárdos üzletember – szintén szokása szerint – ismét odaszólt a kiscsapatoknak is, mondván, számára mindig is azok az istállók számítottak a pénzosztásnál, akik csalogatóak a nézők, a szponzorok számára. „Nem érdekel igazán, mit mondanak más csapatok. Igazságtalan lenne a pénzelosztás? Ez mindig is ilyen volt. Legyenek előbb világbajnokok, utána kritizálják a bónuszrendszerünket. A Ferrari a sportág Rolling Stonesa, és higgye el nekem mindenki, a koncertszervezők is a Stonesért fizetnek, nem pedig az ismeretlen zenekarokért” – fogalmazott Ecclestone.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.