Egy félidő alatt tízet szórtunk az USA-nak

Benedek Tibor csapatának ujjgyakorlat volt az első meccs a római felkészülési tornán.

MTI
2015. 06. 13. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek esti mérkőzés első emberelőnyét azonnal gólra váltotta Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, amely a Vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint a csapatkapitány és összesen négy alkalommal eredményes Varga Dániel találatával szerzett vezetést.

A folytatásban fokozatosan kerekedett felül riválisán a magyar együttes, amellyel 3–3-ig tudott lépést tartani a tengerentúli alakulat. Utána 6–3-ra, 8–4-re, majd a félidőre 10–5-re húzott el a világbajnoki címvédő.

A nagyszünet után sem változott a játék képe: az amerikaiak góljára két magyar találat érkezett válaszul (12–6), és biztos vezetés után nagyon sima, 13–7-es győzelem született a végére.

Szombaton a magyar csapat a házigazda olasz válogatottal játszik 19.45-től.

A nap másik mérkőzésén a horvátok nagy csatában, egy góllal verték a házigazda olaszokat.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország–Egyesült Államok 13–7 (3–2, 7–3, 2–1, 1–1)
a magyar góldobók: Varga Dániel 4, Bátori, Erdélyi 2-2, Gór-Nagy, Vámos, Madaras, Hárai, Bedő 1-1

A másik mérkőzésen:
Horvátország–Olaszország 12–11 (3–3, 3–2, 3–3, 3–3)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.