Egy győzelemre van a Warriors a bajnoki címtől

104–91-re győzte le a Golden State a Clevelandet az NBA döntőjének ötödik mérkőzésén, így összesítésben 3-2-re vezet.

MTI
2015. 06. 15. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Warriors, ahogy az eddigi meccseken, úgy a magyar idő szerint hétfő hajnalban, Oaklandben játszott találkozón sem tudta feltartóztatni Jamest, a Cavs sztárját, aki 40 pontot, 14 lepattanót és 11 gólpasszt szerzett, ám ez sem volt elég a vendégek sikeréhez.

Az edzők nagy taktikai csatát vívtak, centereiket szinte alig játszatták, hogy nagyobb tempóban tudjanak kosárlabdázni. A Warriorst egyébként is jellemző rohanást sokáig a Cleveland is jól bírta, a negyedik negyed közepéig tartotta a lépést. A hajrára aztán a Warriors kicsit meg tudott lépni, és végül nagy különbséggel nyert.

A Warriorsban az alapszakasz legértékesebbjének választott Stephen Curry különösen az utolsó szakaszban remekelt, 37 pontjából 17-et ekkor szerzett.

A finálé hatodik összecsapására magyar idő szerint szerda hajnalban Clevelandben kerül sor.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 104-91
A párharc állása: 3-2 a Golden State javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.